Abe Lenstra stadion

Stadion van SC Heerenveen

Over Abe Lenstra stadion

Het Abe Lenstra stadion is het stadion van de Friese voetbalclub SportClub Heerenveen. Het stadion werd in 1993 gebouwd en was een jaar later klaar voor de opening op 26 augustus 1994. De eerste steen van het stadion werd gelegd door Riemer van der Velde op 14 maart 1994. Op die datum speelde SC Heerenveen haar eerste wedstrijd in het stadion tegen aartsrivaal FC Groningen. De Friezen wonnen de wedstrijd met 2-0 en het eerste doelpunt werd gemaakt door Tom Sier.

Verbouwing

Sinds de opening is het stadion al diverse keren verbouwd en uitgebreid. In de loop van de tijd zijn de hoeken dichtgebouwd, zijn er skyboxen bijgekomen en is het hoofdgebouw veranderd. Alles bij elkaar leverde dat een capaciteit van bijna 27.000 op! Een verdubbeling van het originele.

In 20212 is de oostzijde vergroot met 1000 plaatsen en 2014 heeft SC Heerenveen de staplaatsen weggehaald en de zuidgracht gedicht. Dat leverde naar verluid nog eens 1650 plaatsen op.

Naam

SC Heerenveen heeft het stadion vernoemd naar een oud speler van de club, Abe Lenstra. Abe Lenstra werd geboren in Heerenveen en heeft zijn debuut ook gemaakt bij SC Heerenveen. Hij wordt tot de dag van vandaag bekroont tot een van de beste spelers die Nederland ooit gehad heeft.

Wedstrijdtickets voor SC Heerenveen

Tickets voor wedstrijden van SC Heerenvene kun je online bestellen. Doe dat via de officiele website van SC Heerenveen. Verder kun je ook tickets bestellen bij de stadionkassa of via ticketbox.

Parkeren

Bij het stadion is parkeerruimte voor bezoekers die in het bezit zijn van een geldige parkeerkaart. Dit zijn de parkeerterreinen P1 t/m P7. Bezoekers zonder een geldige parkeerkaart kunnen op P8, P9, Skoatterwald en in het centrum van Heerenveen parkeren.

Rondleiding/stadiontour

Wil je een rondleiding door het Abe Lenstra stadion bijwonen, reserveer dit dan uiterlijk een week van tevoren. Rondleidingen worden aan groepen van tenminste acht personen gegeven. Op zon-, feest- en wedstrijddagen kun je geen rondleiding boeken.

Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen met de afdeling Klantenservice via telefoonnummer +31 (0)513 – 612 100 of per e-mail klantenservice@sc-heerenveen.nl.

Toegangsprijzen
Volwassenen € 5,- p.p | Jeugd t/m 11 jaar € 3,50 p.p.

SC Heerenveen Fanshop

De fanshop van SC Heerenveen is elke dag open behalve op zondag. Op wedstrijddagen is de fanshop 2 uur voor aanvang en tot maximaal 1 uur na de wedstrijd open. De fanshop ligt naast de hoofdingang en wordt ook wel op zijn Fries Feansjop genoemd.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.