Camp Nou

Praktisch
Stad Barcelona
Land Spanje
Club FC Barcelona
Capaciteit 93.053
Gebouwd 1957
Opening 24 september 1957
Renovatie 1982
Architect Francesc Mitjans Miro
Lorenzo Garcia Barbon
Josep Soteras Mauri

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer Metro: Halte: Palau Reial (Lijn L3), Halte: Badal (Lijn L5)

Parkeren

Parkeren in de omgeving is mogelijk.

Rondleiding/stadiontour

In Camp Nou worden rondleidingen gegeven. Daarbij loop je zelfstandig door het stadion heen.

Prijzen

Kinderen (0-11): € 14,00

Volwassenen: € 17,00

Senioren: € 17,00

Openingstijden:
Ma/za 10:00 – 20:00
zo/ vakan 10:00 – 14:30

Reserveer stadiontour

FC Barcelona Fanshop

In Camp Nou is een grote fanshop aanwezig. Deze vind je naast de hoofdingang

Over Camp Nou

Camp Nou is het grootste stadion van Europa. Het stadion telt bijna 100.000 zitplaatsen. FC Barcelona is de trotse eigenaar van het stadion. Al sinds 1957 speelt FC Barcelona haar thuis wedstrijden in dit stadion. In die tijd is het stadion wel gerenoveerd geweest. In Camp Nou vind je ook het officiële museum van FC Barcelona, Museu Josep Lluis Nunez. In het Spaans betekent Camp Nou, ‘Nieuw veld’. Pas sinds 2000 heeft het stadion deze naam, daarvoor was het officieel, Nou Estadi del Futbol Club Barcelona. Het stadion is verdeeld over drie ringen.

Camp Nou is meen echte toeristische attractie in Barcelona. Ook toeristen die geen fan zijn van voetbal brengen een bezoek aan Camp Nou.

Renovaties

In 1982 werd het stadion voor het WK van 1982 volledig gerenoveerd. De openingswedstrijd van het WK werd namelijk gespeeld in Camp Nou tussen Argentinië en België (0-1). Inclusief staanplaatsen bevatte het stadion destijds 115.000 zitplaatsen.

In 1994 werd het stadion voor het laatst gerenoveerd. De staanplaatsen werden vervangen voor zitplaatsen. Dat bracht de capaciteit terug tot 99.354 zitplaatsen.

Het stadion lijkt van de buitenkant niet heel groot. Dat komt omdat een deel in de grond is gebouwd. De gemeente af geen toestemming om de lucht in te gaan met het gebouw. Daardoor is het stadion in de grond gebouwd. Het veld bedraagt 105 x 68 meter.

Grote wedstrijden

Tijdens grote wedstrijden van Barcelona zit Camp Nou stampvol. Er heest met name tegen aartsrivaal Real Madrid een geweldige sfeer in het stadion. Lees meer over tickets onder het kopje ‘tickets’. Wees in ieder geval op tijd bij het bestellen van tickets!

Evenementen in Camp Nou

Camp Nou mag dan wel voetbal ademen, het stadion is ook vaak toneel geweest voor grote concerten. Muzikanten Artiesten als: Bon Jovi, Michael Jackson, Tina Turner, U2, Pink Floyd, Bruce Springsteen en Frank Sinatra hebben in het stadion opgetreden. Zelfs paus Johannes Paulus II hield Op 17 november 1982 een mis voor ruim 120.000 in Camp Nou.

Wedstrijdtickets

Wedstrijdtickets voor FC Barcelona zijn verkrijgbaar via de officiële website van de club. Je kunt ook tickets aan de stadionkassa kopen. Tijdens de wedstrijden is er ook veel zwarthandel.

Stedentrip Barcelona

Ben je op stedentrip in Barcelona? Breng dan zeker een bezoekje aan Camp Nou. Meer informatie over je stedentrip naar Barcelona vind je hier!