Santiago Bernabéu

Stadion van Real Madrid
Santiago Bernabéu

Over Santiago Bernabéu

Santiago Bernabéu mag dan wel niet het grootste stadion van Spanje zijn, het zou zo maar kunnen dat het wel het mooiste stadion van Spanje is. Het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Het stadion met ruim 80.000 zitplaatsen is een waar voetbaltempel en voor elke voetbalfan een must. Het is de thuishaven van Real Madrid. Zij bestempelen zichzelf als de club van de twintigste eeuw. Het stadion is iets buiten het absolute centrum gelegen en is uitstekend bereikbaar met de metro. Het stadion is descor geweest voor een aantal grote (Europese) wedstrijden.

Geschiedenis

Het stadion werd tijdens de oorlog gebouwd tussen 1944 en 1947. Het diende toen al als onderdak voor Real Madrid. Het stadion is na verloop van tijd uitgebreid en aangepast. Destijds noemden men het stadion naar toenmalig clubpresident ‘Estadio Chamartin’. In 1955 werd een andere naam in gebruik genomen, Santiago Bernabéu. In 2005 zijn de laatste aanpassingen geweest aan het stadion.

Wedstrijdtickets voor Real Madrid

Tickets voor Real Madrid zijn eenvoudig via de officiële website van Real Madrid te bestellen. Ook bij het stadion kun je tickets bestellen. Zelfs op de wedstrijddag aan de stadionkassa. Deze kassa vind je aan de hoofdingang van het stadion. Tevens koop je daar tickets voor je stadiontour.

Parkeren

Parkeren kan in de omliggende woonwijken. Maar is niet aan te raden.

Rondleiding/stadiontour

Een rondleiding is een fantastische manier om het stadion te zien van de binnen- en buitenkant. Tijdens de tour wandel je op eigen infinitief door het stadion. Je komt langs het museum van zowel de voetbalclub Real Madrid als de basketbalclub Real Madrid. Verder neem je plaats op de hoogste stoel van het stadion. Je komt aan de grasmat bij de dug-outs en je bezoekt de kleedkamers van de ‘koninklijke’.

Toegangsprijzen
Kinderen (0-11): € 11,00
Volwassenen: € 16,00
Senioren: € 16,00

Openingstijden
Maandag tot zaterdag: 10:00 – 19:30
Zondag en vakantie: 10:30 – 18:30
Gesloten op wedstrijddagen

Boek stadiontour

Real Madrid Fanshop

De fanshop van Real Madrid zit aan de oostkant van het stadion en is hartstikke groot. Je vindt er werkelijk alles van Real Madrid.

Reacties zijn gesloten.