Estadio Vicente Calderón

Stadion van Club Atlético Madrid

Over Estadio Vicente Calderón

Estadio Vicente Calderón is gebouwd in 1965 omdat het Atlético Madrid toe was aan een nieuw stadion. Het oude stadion was Metropolitano. Stadion Metropolitano was al het stadion sinds 1923, maar omdat ook andere concurrenten overgingen naar grote stadion waaronder aartsrivaal Real Madrid naar Estadio Santiago Bernabeu moest Atlético Madrid meegaan.

Opening

Estadio Vicente Calderón werd officieel geopend op 2 oktober 1966 met een competitiewedstrijd tegen Valencia (1-1), het stadion was echter nog niet helemaal af. Uiteindelijk heeft het nog tot 1970 geduurd voordat het stadion helemaal af was.

Naam

Het stadion is in eerste instantie vernoemd naar Estadio de Manzaneras, maar dat veranderde in 1971. Het stadion werd toen vernoemd naar club-president Vicente Calderón, wie ook de bouw van het stadion begeleid heeft.

WK 1982

Tijdens het WK van 1982, welke in Spanje gehouden werden, was Estadio Vicente Calderón ook een stadion waarin gespeeld werd. In het stadion zijn drie wedstrijden van de groepsfase gespeeld. Voor die gelegenheid is het stadion ook gerenoveerd.

Nieuw stadion

Er liggen sinds 2011 alweer nieuwe plannen op de tekentafel. Het nieuwe stadion wordt gebouwd in het oosten van het stadion, vlakbij vliegveld Madrid-Barajas. Volgens het schema moet het stadion in 2015 klaar zijn voor gebruik.

Wedstrijdtickets voor Club Atlético Madrid

Tickets voor wedstrijden van Atletico Madrid kun je online of bij het stadion zelf kopen. Er zijn op de wedstrijddag zelf ook stadionkassa’s open. Bel voor meer informatie +34 902 530 500. Normale tickets kosten rond de €30 terwijl tickets voor goede plaatsen ongeveer €90 kosten.

Parkeren

Parkeren is af te raden nabij het stadion. Het stadion ligt aan een drukke weg en aan de rand van een woonwijk.

Rondleiding/stadiontour

Er worden ook rondleidingen gegeven in Estadio Vicente Calderón. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en brengt je langs alle hoogtepunten van het stadion. Volwassene betalen €10 voor een stadiontour, kinderen tot 12 €5. Rondleidingen worden gegeven van dinsdag tot vrijdag van 13:00 – 17:30. Bij een rondleiding zit een bezoek aan het museum van Alteltico Madrid inbegrepen.

Club Atlético Madrid Fanshop

De fanshop van Atlético Madrid ligt aan de hoofdingang van het stadion. Het is een middelmatig grote fanshop waar je wel van alles kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *