Celtic Park

Stadion van Celtic

Over Celtic Park

Celtic Park is de thuishaven van voetbalclub Celtic. Het stadion is wereldwijd ongelooflijk populair bij voetbalfans. Hoewel Celtic al een tijdje niet meer op het hoogste niveau van Europa presteert, is de club en het stadion nog steeds enorm populair.

Het stadion werd geopend op 13 augustus 1982. De eerste wedstrijd vond ene week later plaats tussen Celtic en Renton. Celtic won de wedstrijd nipt met 4-3.

In de jaren die volgden werd het stadion steeds verder uitgebreid. Op dit moment passen er ruim 60.000 supporters in het stadion. Opmerkelijk feit is dat in 1938 ongeveer 92,000 toeschouwers in het stadion zaken voor de Old Firm. Dit aantal wordt nergens officieel genoteerd.

Vandaag de dag is Celtic Park een schitterend stadion. Het stadion bevat twee ringen en is gekleurd in de clubkleuren van Celtic, donkergroen. Bij elke thuiswedstrijd stroomt het stadion vol met fanatieke fans die het stadion ook wel Paradise en/of Parkhead. De sfeer is indrukwekkend, zeker tijdens avondwedstrijden in de Europees verband.

Wedstrijdtickets voor Celtic

Tickets voor wedstrijden van Celtic zijn te koop in de officiele webshop. Daarnaast kun je tickets aan de stadionkassa komen via het Celtic Ticket Office. Ook op de wedstrijddag zijn tickets vaak nog beschikbaar.

Tickets kosten gemiddels £26.00 voor een goede zitplaats. Tickets voor de Main Stand, kosten £31.00. Op sommige plaatsen in het stadion is niet het hele veld te zien

Parkeren

Op wedstrijddagen is het sterk af te raden om met de auto naar het stadion te komen. Op niet wedstrijdddagen kun je de auto parkeren voor het stadion.

Rondleiding/stadiontour

Celtic biedt voor iedereen rondleiding door het stadion aan. Een rondleiding brengt je langs alle bijzondere plekjes in het stadion.

Rondleidingen gaan van maandag t/m zondag om 11:00, 12:00, 13.45 en 14.3m (behalve op wedstrijddagen).

Op wedstrijddagen op zaterdagen zijn er ook rondleidingen beschikbaar om 9.30, 10.00, 10.30 en 11.00.

Celtic Fanshop

Uiteraard heeft Celtic ook een fanshop. De fanshop ligt in het stadion en is vrij groot. In het centrum van Glasgow zijn ook nog diverse shops te vinden.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...