Kyocera Stadion

Stadion van ADO Den Haag

Over Kyocera Stadion

Het Kyocera Stadion staat in Den Haag en is de thuishaven van ADO Den Haag. De bouw kostte ongeveer 27 miljoen euro en begon in 2005. De opening vond plaats op 28 juli 2007. Er passen 15.000 man in het stadion.

Bouw van het stadion

Op 23 november 2005 werd traditioneel de eerste paal geslagen op de plaats waar het stadion nu staat. Bekende ADO Den Haag gezichten waren aanwezig bij dat historische moment. Twee jaar later werd de bouw voltooid en kon Deetman het stadion officieel openen. Dat gebeurde ook met een openingswedstrijd tussen ADO Den Haag en Haaglandse amateurs. ADO Den Haag was heer en meester tijdens de wedstrijd en won met 5-0.

Van binnen

Het stadion is van binnen erg luxe en modern ingericht. Er zijn 3000 VIP plaatsen in het stadion. In de passage van het stadion staat de 100-jarige geschiedenis helemaal beschreven. Ook staat het stadion in het teken van ADO Den Haag wat betreft de kleuren.

Toekomst plannen

Tijdens de bouw van het stadion is rekening gehouden met een eventuele uitbreiding van het Kyocera Stadion. Er zouden eventueel in de toekomst gemakkelijk 15.000 zitplaatsen bij kunnen komen.

Haags kwartiertje

Het laatste kwartier van de wedstrijd wordt door ADO Den Haag supporters altijd het ‘Haags kwartiertje’ genoemd. Daarin ondersteunen de supporters de ploeg om een goed resultaat te kunnen behalen. Opmerkelijk is dat het stadion gebouwd is aan het Haags Kwartier, vernoemd dus naar dat ene moment.

Wedstrijdtickets voor ADO Den Haag

Tickets voor ADO Den Haag bestel je via de officiële website van ADO Den Haag of ticketbox. Je kunt ook je tickets aan de stadionkassa kopen.

Parkeren

nd het ADO Den Haag Stadion zijn een viertal parkeerterreinen te vinden: P1 (Wolga), P2 (Stadion) en P3 (Wegener).

Op wedstrijddagen zijn de parkeerterreinen P1, P2 en P3 alleen te bereiken via de Noordelijke aanrijroute via de A4 (afrit 8 Leidschendam), N14 of Zoetermeerse Rijweg en de Donau. Bezoekers die de mogelijkheid hebben de N14 te nemen (onder andere vanuit de richting Wassenaar, Leidschendam en Mariahoeve) wordt aangeraden deze te gebruiken in plaats van de Utrechtse baan. Ook via de N14 blijft route Z dus van kracht.

P2 en P3 zijn bestemd voor kaarthouders (zoals bijvoorbeeld sponsoren).

Rondleiding/stadiontour

In het Kyocera stadion worden rondleidingen aangeboden. Je kunt hierbij uit twee types kiezen:

Arrangement 1:
€7,50 per persoon
– Rondleiding
– 1 Drankje + koek

Arrangement 2:
€9,50 per persoon
– Rondleiding
– Patat, kroket of frikadel, appelmoes/mayonaise + 1 drankje

Rondleidingen zijn mogelijk vanaf 10 personen en indien er geen grote evenementen plaatsvinden.

Voor het reserveren van een rondleiding kunt u contact opnemen met de afdeling Events via telefoonnummer 070-3054500 of via events@adodenhaag.nl .

ADO Den Haag Fanshop

De Fanshop bevindt zich aan het Haags Kwartier 21, achter het Haagse Heldenplein/Standbeeld van Aad Mansveld, op de begane grond.

Openingstijden Fanshop
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 12.00 t/m 17.30 uur
Donderdag 12.00 t/m 17.30 uur
Vrijdag 12.00 t/m 20.00 uur
Zaterdag 09.00 t/m 17.30 uur
Zondag gesloten

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.