AFAS Stadion

Stadion van AZ
AFAS Stadion

Over AFAS Stadion

Het AFAS stadion is het stadion van voetbalclub Alkmaar Zaanstreek oftewel AZ. Het stadion is geopend op 4 augustus 2006 en biedt ruim 17.000 supporters een plaats. Dirk Schieringa liet het stadion bouwen en had er grootste plannen mee. Toen zijn bank, de DSB bank failliet ging verkocht hij het stadion aan Stadion Alkmaar Beheer B.V. voor 15 miljoen. AZ huurt het stadion voor 2,6 miljoen euro per jaar. Het kostte ruim 38 miljoen euro voor de bouw van het stadion.

Kunstgras

Een lange tijd is getwijfeld of het AFAS stadion een grasmat of kunstgras kreeg. Uiteindelijk heeft men ervoor gekozen om een soort mengsel toe toepassen. Daarbij heeft het de mogelijkheid om ooit nog helemaal over te gaan op kunstgras. De hele week staan er lichten op het veld om het gras optimaal te laten groeien.

Uitbreiding

De plannen waren al klaar om uitgevoerd te gaan worden. Het stadion zou vergroot worden tot een capaciteit van 30.000 en misschien later zelfs 40.000. Maar door de verschillende faillissementen zijn de plannen van tafel en wellicht iets voor in de toekomst.

Trainingscomplex

Het jeugdcomplex van AZ is gelegen in Zaanstad. Het eerste elftal en de jeugdopleiding trainen hier in voorbereiding naar de wedstrijden.

Wedstrijdtickets voor AZ

Tickets voor AZ kun je online bestellen of bij ticketbox. Voor grote wedstrijden dien je te beschikken over een clubcard.

Parkeren

Op wedstrijddagen zijn alle parkeervakken op het terrein van het AFAS Stadion (P1 t/m P7) voor genodigden. Heeft u geen parkeerkaart dan kunt u op wedstrijddagen tegen betaling parkeren op P9 (Verlengd Zeezicht). Op niet wedstrijddagen kunt u parkeren op het terrein van het AFAS Stadion, met uitzondering van de gereserveerde vakken.

Rondleiding/stadiontour

Een rondleiding door het AFAS stadion is een unieke ervaring om het AZ stadion van dichtbij te zien. Je kunt alleen een rondleiding krijgen nadat je deze hebt aangevraagd. Leg een rondleiding vast door te bellen met: +31 072 547 8000. Of kijk op de website van AZ.

AZ Fanshop

De fanshop van AZ ligt op de eerste verdieping van het stadion. Daarvoor dien je met de roltrap naar boven te gaan. De ingang is voor het trainingsveld bij de hoofdingang. Het is een middelgrote fanshop.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.