Stamford Bridge

Stadion van Chelsea
Stamford Bridge

Over Stamford Bridge

Een lange tijd is Stamford Bridge het grootste stadion van Londen geweest. Tot Wembley en het Emirates stadium gebouwd werden. Alsnog is Stamford Bridge een geweldig stadion met een rijke geschiedenis. Uniek is ook de locatie, midden in de wijk Fulham. De komende tijd zal de capaciteit toenemen van 42.055 naar 55.000 zitplaasten. Het stadion kent twee bijnamen, The Bridge en The Village.

Bijzondere geschiedenis

Het bijzondere van de geschiedenis van Stamford Bridge is het feit dat het stadion al ruim 100 jaar oud is. Het stadion werd op 28 april 1877 geopend als atletiek baan. Toen in 1904 de gebroeders Mears het stadion overkochten hoopten ze dat het stadion de nieuwe thuishaven van voetbalclub Fulham zou worden. De broeders lieten de atletiekbaan verwijderen en bouwden er tribunes. Toen de werkzaamheden klaar waren en het stadion aanboden aan Fulham, weigerde Fulham. Fulham vond de huurprijs te duur. Waarop de gebroeders een nieuwe club oprichtte onder de naam, Chelsea. Tot 1970 hebben Mears het stadion/club in bezit gehad. Nu is Abramovich de eigenaar van Chelsea.

Interlands

Er zijn zes interlands (1909 tot 1946) gespeeld op Stamford Bridge. Daarna kwam Wembley waar tot op heden alle internationale wedstrijden van de Engelse nationale ploeg worden gespeeld. De eerste interland was tegen het Nederlands elftal waarbij de Engelse met 9-1 wonnen.

Wedstrijdtickets voor Chelsea

Wedstrijden van Chelsea worden goed bezocht door Chelsea fans. Aan tickets komen kan dus erg lastig zijn. Wees altijd op tijd bij het bestellen van tickets. Je kunt tickets bestellen via de officiële website van Chelsea.

Parkeren

In de buurt, of in de garage van het stadion. Let op, het kan behoorlijk duur uitvallen.

Rondleiding/stadiontour

Er worden rondleidingen aangeboden. Een rondleiding door Stamford Bridge is een unieke ervaring. Je ziet de kleedkamers van Chelsea, loopt door de spelerstunnel richting het veld en je neemt plaats op de tweede ring.

Boek stadiontour

Chelsea Fanshop

Chelsea bezit een grote fanshop. Zoals ze het zelf noemen een ‘megastore’. Deze is te vinden aan de zuidwestelijke kant van het stadion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *