Old Trafford

Stadion van Manchester United
Old Trafford

Over Old Trafford

Old Trafford is het wereldberoemde stadion van Manchester United, de grootste club van de wereld. Al sinds 1919 is Old Trafford het stadion van ‘The Devils’. Het is het grootste stadion van Engeland als het gaat om het clubvoetbal, alleen Wembley heeft een grotere capaciteit. Veel Engelse finales worden gespeeld in het stadion. Tevens is het stadion ook decor voor cricketwedstrijden. Sinds 2011 is een deel van de tribunes vernoemd naar Sir Alex Ferguson, de record coach van Manchester United. Vanwege de velen successen die United behaalde op Old Trafford wordt het stadion ook wel het `theatre of dreams` genoemd.

Old Trafford is al diverse keren verbouwd, in het seizoen van 2006/2007 werd het stadion voor het laatst gerenoveerd en direct uitgebreid. Daarbij vergrootte Old Trafford haar capaciteit naar 76.000. Vroeger had het stadion zelfs een capaciteit van 80.000 zitplaatsen maar dat moest behoorlijk worden teruggebracht vanwege veiligheidsredenen. Dat gebeurde al in 1939, de capaciteit werd toen 67.000.

Duitse bommen

Het stadion is tijdens de Tweede Wereldoorlog op 11 maart 1941 beschadigd geraakt door Duitse bombardementen. Daardoor moest de ploeg tijdelijk uitwijken naar Maine Road totdat het stadion hersteld was.

Toekomst

Er zijn alweer plannen gemaakt om Old Trafford uit te breiden. Daarbij wordt gedacht aan het vergroten van de zuidkant van het stadion. Door deze uitbreiding kan de capaciteit verder groeien tot ruim 90.000! Deze plannen zijn echter nog niet concreet genoeg. Vooralsnog waren de meeste supporters aanwezig bij de FA cup finale tussen Wolverhampton Wanderers en Grimsby Town op 25 maart 1939. Er zaten toen 76.962 toeschouwers in het stadion.

Grote wedstrijden

 • In 2003 was Old Trafford gastheer voor de Champions League finale tussen Juventus en AC Milan. Na 90 minuten was het nog 0-0.
 • Tijdens het EK van 1996 vonden er drie groepswedstrijden, een kwartfinale en een halve finale plaats op Old Trafford.

Wedstrijdtickets voor Manchester United

Tickets voor wedstrijden van Manchester United kun je eenvoudig via de officiële website bestellen. Wees er echter wel vroeg bij! Je kunt je tickets ook de stadionkassa open. Wees voorzichtig met zwarthandelaren die je kaartjes voor weinig aanbieden! Ticketprijzen beginnen bij £30.00 voor een plaats hoog in de hoek en £52.00 voor een centraal gelegen plaats.

Bel voor meer informatie +44 (0) 161 868 8000.

Parkeren

Op niet wedstrijddagen kun je je auto gemakkelijk bij het stadion parkeren. Tijdens wedstrijddagen zijn er verschillende opties mogelijk. In de buurt van het stadion kost wel geld. In de omgeving zijn ook (gratis) opties te vinden.

Rondleiding/stadiontour

Uiteraard worden er ook in Old Trafford stadiontours of rondleidingen gegeven. Tijdens een stadiontour kom je langs alle bekende plaatsen van het stadion waaronder de kleedkamer van Manchester United. De toegangsprijs is £16.00 voor een volwassene en £10.50 voor kinderen. Daarbij zit een bezoek aan het Manchester United Museum inbegrepen. Een rondleiding duurt ongeveer 70 minuten.

Openingstijden
Elke dag behalve op de wedstrijddag van 09:40 tot 16:30

Manchester United Fanshop

Manchester United beschikt over een Megastore. In deze Megastore kun je meer dan 800 verschillende producten kopen! De shop is groter dan 17.000 vierkante meter en is daarmee de grootste fanshop van Europa! Tijdens thuiswedstrijden bezoeken meer dan 20.000 man deze shop.

Openingstijden
Maandag tot zaterdag 9.30 – 18.00
Zondag 10.30 – 16.30

Op wedstrijddagen gelden andere tijden, bel voor die openingstijden 0161 868 8000.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

 • Guurtje Copier op 17 mei 2022

  Hello,
  Can you tell us if there is a tour at the end of September 2022 , we are in Manchester around that time we come from the netherlands.

  Hope to hear from you soon.
  Regards,

  Guurtje Copier