Emirates stadium

Stadion van Arsenal
Emirates stadium

Over Emirates stadium

Het Emirates Stadium is de thuishaven van Arsenal uit Londen. Het Emirates volgt het traditionele ‘Highbury’ stadion op. Het stadion is slechts enkele honderd meter van het oude ‘Highbury’ gelegen. Het Emirates stadium heeft een capaciteit van ruim 60.000 zitplaatsen en de bouwkosten bedroegen 430 miljoen pond.

Stadionnaam

Arsenal heeft met hoofdsponsor Emirates afgesproken dat het stadion voor minimaal vijftien jaar deze naam houdt. Emirates betaalde honderd miljoen pond mee aan de bouw van het stadion.

Capaciteit Emirates stadium

Het stadion biedt aan 60.432 mensen plaats. Daarmee heeft het niet de grootste capaciteit van Engeland. Alleen Wembley en Old Trafford hebben een grotere capaciteit.

Arsenal – Ajax

Het stadion werd op een memorabele wijze geopend op 22 juni 2006. De openingswedstrijd was Arsenal tegen Ajax en dat was tevens ook de afscheidswedstrijd van de succesvolle Arsenal speler Dennis Bergkamp. De eerste helft speelde de ‘normale’ elftallen tegen elkaar. De tweede helft stond trad Ajax met oud spelers aan. Hoogtepunt was het moment waarop Johan Cruijff en Marco van Basten het veld betraden. De ruststand was 0-1 voor Ajax. Doelpuntenmaker was Klaas-Jan Huntelaar. Na rust maakte Arsenal de achterstand ongedaan en won het de wedstrijd met 2-1. Overigens was West Ham United de eerste uitspelende club die in het Emirates Stadium wist te winnen van Arsenal.

Wedstrijdtickets voor Arsenal

Wedstrijdkaarten voor Arsenal kun je eenvoudig online bestellen via de officiele website van Arsenal. Je kunt ook bellen met het nummer 0844 277 3625 (UK) / +44 (0) 207 649 9003. Voordat je tickets kunt bestellen dien je wel een lidmaatschap te hebben.

Wedstrijden van Arsenal worden opgesplitst in drie categorieën. De goedkoopste tickets beginnen vanaf £26.00 en zijn bestemd voor categorie C. Categorie B kost rond de £51.00. Als laatste komen de duurste tickets uit categorie A. De tickets beginnen vanaf £63.50. De categorieen zijn gebaseerd op de plaats in het stadion en type wedstrijd.

Parkeren

Parkeren is mogelijk in het stadion zelf of in de omgeving.

Rondleiding/stadiontour

Een rondleiding door het Emirates stadium is een uitstekende manier om het stadion te ontdekken. Er worden het hele jaar rondleidingen gegeven.

Prijzen
Kinderen (0-11): 9,00 pond
Volwassenen: 15,00 pond
Senioren: 15,00 pond

Arsenal Fanshop

Vlakbij het stadion is ook de fanshop van Arsenal. Loop daarvoor richting metrostation ‘Arsenal’.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.