Signal Iduna Park

Stadion van Borussia Dortmund
Signal Iduna Park

Over Signal Iduna Park

Het stadion van Borussia Dortmund is het Signal Iduna Park. Het Signal Iduna Park is het grootste stadion van Duitsland en bijna van Europa. De capaciteit van het stadion bedraagt namelijk ruim 80.000. Voorheen was de naam van het stadion, het Westfalenstadion, vernoemd naar de buurt waarin het stadion ligt. Signal Iduna hielp Borussia Dortmund uit de financiele crisis en heeft daarvoor in ruil de stadionnaam gekregen. Sinds 1974 speelt Borussia Dortmund haar thuiswedstrijden in dit enorme stadion.

Geschiedenis

Het leek erop dat er geen genoeg geld was voor een nieuw stadion voor 1974. Maar omdat Duitsland de Wereldkampioenschappen binnen hield, moesten er nieuwe stadions bijkomen. Daarvan was er een het Signal Iduna Park (Westfalenstadion). Destijds had het stadion 54.000 plaatsen (17.000 zitplaatsen en 37.000 staanplaatsen). Het succesvolle WK voor Nederland speelde zich onder andere af in dit stadion. Oranje speelde drie wedstrijden in het Westfalenstadion: tegen Zweden (0-0), Bulgarije (4-1) in de eerste groepsfase en tegen Brazilië (2-0) in de tweede groepsfase.

Na het WK werd een deel van deze staanplaatsen vervangen voor zitplaatsen. Dat bracht de capaciteit terug tot 42.500. Maar omdat Borussia Dortmund na verloop van tijd steeds populairder werd, vergrootte men het stadion in 1997 naar ruim 68.000 zitplaatsen.

In 2002 werd het stadion voor het laatst uitgebreid voor het WK van 2006. De hoeken werd dichtgebouwd en dat bracht de capaciteit naar de huidige van ruim 80.000. 25.000 plaatsen uit het stadion zijn staanplaatsen. De zuidtribune van het stadion is uniek: met ongeveer 25.000 staanplaatsen is het de grootste staantribune van Europa.

In 2001 was het stadion decor voor de UEFA Cup finale tussen Liverpool en Alaves (5-4).

Sfeer

Er wordt wel gezegd dat het stadion de beste sfeer van alle stadions in Duitsland heeft. Borussia Dortmund heeft namelijk een trouwe achterban. 90 minuten lang is het vaak een groot gekkenhuis.

Wedstrijdtickets voor Borussia Dortmund

Tickets voor Borussia Dortmund wedstrijden kun je onder andere online bestellen, of per telefoon. Bel +49 1805 309000 (Tickethotline), Er is ook nog een mogelijkheid om tickets bij het stadion te kopen. (Rheinlanddamm 207). Of op een daarvoor aangewezen plaats in het centrum van Dortmund.

Door het grote succes van Borussia Dortmund zijn thuiswedstrijden vaak stijf uitverkocht. Het kan daarom moeilijk zijn om aan tickets te komen. Probeer daarom je tickets zo vroeg mogelijk te kopen.

Als de wedstrijd toch nog niet is uitverkocht kun je nog tot 4.5 uur voor aanvang bij het Signal Iduna Park tickets aan de stadionkassa kopen. Reken hier niet op!

Ticketsprijzen beginnen bij €29.00 voor een zitplaats hoog in de hoek en lopen op tot €50.00 voor een centrale plaats. Tickets voor staanplaatsen kosten €15.00. Voor topwedstrijden kan de prijs met 20% verhoogd worden.

Parkeren

Er zijn in de omgeving van het stadion 10.000 parkeerplaatsen aanwezig. Er zijn een aantal gratis alternatieven. Vanaf deze plaatsen zijn shuttle bussen die op en neer rijden. (Dortmund-Horde, Felicitasstrasse, B54 afslagRombergpark) of van de universiteit (A45 afslag Eichlinghofen of B1 afslag Oespel/Kley).

Rondleiding/stadiontour

Het Signal Iduna Park biedt ook rondleiding aan. Je komt hierbij langs de kleedkamers, de spelerstunnel, de VIP gebieden, de fanzone, en het Borussia museum. Een stadiontour duurt ongeveer een uur.

Rondleidingen zijn er niet de hele week. Op dinsdag om 12:00, vrijdag om 16:00, zaterdag en zondag om 14:00. Op een wedstrijddag zijn er geen rondleidingen mogelijk. Wel een dag na de wedstrijddag om 10:30. Het museum is dagelijks geopend van from 10:00 tot 18:00.

Verplicht boeken is niet nodig.

De rondleiding kost €10.00. Voor meer informatie email info@stadion-live.de of bel +49 (0) 231 90 20 616.

Boek stadiontour

Borussia Dortmund Fanshop

De fanshop van Borussia Dortmund ligt in het stadion aan de noord-oost hoek van het stadion. Het is een grote fanshop.

Openingstijden
Maandag – zaterdag van 10:00 – 18:00

Op een wedstrijddag tot één uur na de wedstrijd geopend. Als er op zondag een thuiswedstrijd is, van 13:00 tot één uur na de wedstrijd.

In het centrum is ook een fanshop gevestigd. Verder is er ook nog een Mega Store in de omgeving van Dortmund.

Reacties zijn gesloten.