RheinEnergieStadion

Stadion van 1. FC Köln
RheinEnergieStadion

Over RheinEnergieStadion

Het RheinEnergieStadion is het nieuwe stadion van 1. FC Köln. Het oude stadion van 1. FC Köln was toe aan een renovatie. Die vond plaats voor het WK 2006 welke in Duitsland georganiseerd werd. Na dat WK werd het officieel het nieuwe stadion van 1. FC Köln. Het oude stadion had de naam Müngersdorfer Stadion. De kosten van de renovatie bedroegen 120 miljoen. Tijdens de renovatie kon 1. FC Köln gewoon in het oude stadion blijven spelen.

Geschiedenis

Na het Verdrag van Versailles in 1919 kreeg Keulen toestemming tot de bouw van het stadion. Dat zorgde ervoor dat er 15.000 nieuwe banen bijkwamen en was dus goed voor de economie.Nadat het stadion klaar was, liepen de bezoekersaantallen hoog op.

In 1927 speelde het nationale elftal van Duitsland voor het eerst in het stadion, dat was tegen Nederland. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

WK 2006

Tijdens het WK 2006 in Duitsland organiseerde het RheinEnergieStadion vijf wedstrijden. Daarvan waren er vier in de groepsfase en een bij de laatste zestien tussen Zwitserland en Oekraïne (0-0)

Wedstrijdtickets voor 1. FC Köln

Tickets online besteld worden of door te telefoneren met +49 (0) 1805 32 56 56. Ook bij de fanshop van het RheinEnergieStadion kunnen kaartjes gekocht worden. Verder zijn er nog andere ‘sale points’ (e.g. de Theaterkasse op Neumarkt metro station in het stadscentrum).

Ticketprijzen beginnen bij €17.00 voor een plaats in de hoek en €49.00 centrale plaats in het midden van de lange zijde. Een staplaats kost €13.00.

Parkeren

Parkeren kan in de omgeving van het stadion of bij de parkeerplaatsen.

Rondleiding/stadiontour

Er worden rondleidingen gegeven door het RheinEnergieStadion. Een rondleiding duurt tussen de 75 m en 90m. Daarbij is een bezoek aan het museum van FC Köln bij inbegrepen. Tours beginnen op zaterdag en zondag om 14:00. Er is geen tour mogelijk op wedstrijddagen. Een tour kost €8.00 per persoon.

1. FC Köln Fanshop

De fanshop van 1. FC Köln ligt naast de hoofdingang van het stadion. Je kunt er van alles kopen. De fanshop is niet heel groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *