San Siro

Stadion van AC Milan/Internationale
San Siro

Over San Siro

San Siro is het stadion van twee Italiaanse topclubs, AC Milan, de grootste, en Internationale. De naam is officieel anders, Giuseppe Meazza. Het is het grootste stadion van Italië met ruim 80.074 zitplaatsen. De eerste steen werd gelegd in 1926! San Siro is daarmee ook een behoorlijk oud stadion. In de loop van de jaren is het wel meerdere malen gerestaureerd. Opmerkelijk is ook dat Internationale het stadion anders noemt, Giuseppe Meazza. Het stadion is vernoemd naar een legendarische oud speler van de club. AC Milan noemt het stadion echter nog wel San Siro. Als AC Milan tegen Inter speelt is het in Milaan een groot gekkenhuis.

AC Milan

Van de twee clubs is AC Milan de grootste. De club heeft meer prijzen gewonnen en heeft een grotere achterban. Fans van Milan halen het niet in hun hoof de officiele naam van het stadion uit te spreken, daarom is het in de volksmond nog steeds San Siro.

Internationale

Internationale is dus de kleinste club van de twee. Maar Inter behoort absoluut tot de top van de Italiaanse competitie. De laatste jaren gaat het stukken beter en is het in staat geweest landstitels te veroveren.

Wedstrijdtickets voor AC Milan/Internationale

Tickets voor wedstrijden van zowel AC Milan als Internationale kun je het best online bestellen. In Italië kun je de tickets ook kopen bij Banca Intesa Sanpaolo . Normaal beginnen de prijzen vanaf €20. Hoe beter de zitplaatsen zijn, hoe duurder de tickets worden. Vaak zijn op de wedstrijddag tickets nog verkrijgbaar.

Parkeren

Parkeren is mogelijk voor het stadion zelf. Indien je komt voor een stadiontour is dat de beste optie. Op weddstrijdagen kun je het best met het openbaar vervoer reizen.

Rondleiding/stadiontour

Als je een rondleiding door het stadion wil nemen, dan kun je dat combineren met het museum van beide clubs. De stadiontour komt langs het veld, de persconferentiekamer en de kleedkamers van Inter en AC. Het museum is zeven dagen per week geopend van 10:00 am to 18:00. Om de 20 minuten vertrekt een rondleiding die ongeveer 40 minuten duurt.

Je hoeft niet van te voren te boeken. De stadiontour + museum kost €13.00, of €7.00voor het museum alleen. Voor meer informatie bel +39 02 4042432 of email tour@milanosansiro.com.

AC Milan/Internationale Fanshop

San Siro kent twee fanshops, die van AC Milan en Internationale. Beide zijn gevestigd op dezelfde locatie. Voor de hoofdingang aan de rechterkant.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.