Parc des Princes

Stadion van Paris Saint-Germain
Parc des Princes

Over Parc des Princes

Parc des Princes is het voetbalstadion van de Parijse voetbalclub Paris Saint-Germain. Het stadion telt 47.428 zitplaatsen en ligt in het zuid-westen van het centrum. De opening van het stadion was op 18 juli 1897 en is sindsdien een aantal keer gerenoveerd. Voorheen diende het stadion ook als thuisbasis van het Franse nationale elftal. Maar sinds Stade de France is gebouwd (1998), heeft het die functie af moeten staan. De komende tijd zal de capaciteit van het stadion moeten worden uitgebreid naar 51.000. Dat komt omdat Frankrijk het WK van 2016 organiseert.

Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain heeft een lange tijd niet tot de topclubs van Frankrijk gehoord, laat staan Europa. Nu er een nieuwe baas aan de leiding staat, komt daar verandering in. De club is rijk en geeft veel geld uit aan topsterren.

Evenementen

Parc des Princes wordt niet alleen maar gebruikt voor voetbalwedstrijden. Sinds 1980 treden er bekende artiesten op waaronder onder andere Michael Jackson (1988 en 1997), The Rolling Stones (1990), Johnny Hallyday (1993 en 2003), U2 (1997), Metallica (2004), Coldplay (2009).

Wedstrijdtickets voor Paris Saint-Germain

Tickets voor Paris Saint-Germain kun je het best online bestellen. Daarvoor heb je niet de beschikking over een clubcard nodig. Behalve als het gaat om een ‘grotere’ wedstrijden. Verder kun je ook aan het stadion je tickets bestellen.

Parkeren

Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage maar is erg duur. De buurt is niet geschikt om de auto

Rondleiding/stadiontour

Een rondleiding door Parc des Princes is ook een mooie manier om het stadion te bekijken. Rondleidingen worden het hele jaar gegeven.

Paris Saint-Germain Fanshop

Vlakbij het stadion is de officiele fanshop van Paris Saint-Germain te vinden. Het is een winkel waar je alleen maar artikelen van de Parijse voetbalclub kunt kopen.

Openingstijden
Elke woensdag om 15:00. Uitgezonderd van elke dag voor/tijdens/na de speeldag

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.