Lusail Iconic

Stadion van Nationale elftal
Lusail Iconic

Over Lusail Iconic

Het Lusail Iconic Stadion is het grootste stadion van Qatar en tijdens het WK2022. Het stadion biedt plaats aan ruim 80.000 bezoekers en is gelegen in Al Daayen, niet iets buiten Doha. In dit het Lusail Iconic stadion wordt zowel de openingswedstrijd als de finale van het WK 2022 gespeeld. Vanaf de buitenkant ziet het eruit als een Gouden ei en geldt daarom ook als een architectonisch hoogstandje. Hoofdstad Doha is gelegen op zo’n 25 kilometer ten zuiden van hget stadion.

Tijdens het WK zullen maar liefst 10 wedstrijden gespeeld worden in get Lusail Iconic stadion. In alle rondes van het toernooi worden hier (meerdere) wedstrijden gespeeld.

Grachten en bruggen

Rondom het stadion ligt een gracht met daarin water. Het stadion zelf is toegankelijk via zes grote bruggen. Voor deze bruggen vind je de grote parkeerplaatsen.

Na afloop van het WK2022 wordt het Lusail Iconic stadion omgetoverd tot een stadion van 20.000 zitplaatsen. Naar verwachting zullen voor reguliere competitiewedstrijden veel minder bezoekers aanwezig zijn.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...