Ahmed bin Alistadion

Stadion van Al-Rayyan en Al Kharaitiyat SC
Ahmed bin Alistadion

Over Ahmed bin Alistadion

Het Ahmed Bin Alistadion is één van de grotere stadions tijdens het WK 2022 in Qatar. In tegenstelling tot veel andere stadions is dit stadion niet herbouwd, maar gerenoveerd voor de Wereldkampioensschappen. Tijdens deze renovatie is de capaciteit uitgebreid naar meer dan 40.000 zitplaatsen. Na het WK wordt ook van dit stadion de capciteit gehalveerd. De koelsystemen in het stadion zorgen ervoor dat de temperatuur op het veld en op de tribunes aangenaam blijft.

Het stadion is sinds 2003 de thuishaven van voetbalclubs Al-Rayyan en Al Kharaitiyat SC. Tijdens het WK zullen in het Ahmed Bin Alistadion vier wedstrijden gespeeld worden. Drie poule wedstrijden en één achtste finale.

Tijdens de renovatie van het Ahmed Bin Alistadion is een deel van het stadion eerst afgebroken en opnieuw herbouwd. De bouw liep daarbij een vertraging van een jaar op. De oorspronkelijke opening stond gepland voor december 2019, maar dat werd een jaar later op 18 december 2020. 18 december geldt als een nationale feestdag in Qatar. Bij de opening van het stadions waren onder andere FIFA baas Infantinowaren en Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani aanwezig.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...