Wembley

Stadion van Engelse nationale ploeg
Wembley

Over Wembley

Het Wembley stadion in Londen is het grootste stadion van Engeland. In het stadion passen 80.000 man. Oorspronkelijk staat het stadion al sinds 1923 op de huidige plaats. Destijds noemde men het stadion `Empire stadium`. Al sinds die tijd was het stadion bedoeld voor alleen wedstrijden van het Engelse nationale elftal en finales van de FA Cup.

Grootste renovatie

Van 2000 tot 2007 werd het stadion volledig vernieuwd en verbouwd. Dat was de duurste renovatie ooit van een voetbalstadion. Alles bij elkaar heeft de verbouwing ruim 1 miljard gekost. Het stadion kreeg toen wel de beschikking over een multifunctioneel schuifbaar dak. Daarmee is het, het grootste overdekte stadion van Europa. Een belangrijk nieuw aspect van het stadion moest zijn dat er meer business unites werden gecreeerd. Dat levert veel geld op. Voor het stadion is een eerbetoon aan Bobby Moore aangebracht, hij werd in 1966 als aanvoerder van het Engelse nationale elftal wereldkampioen voetbal.

Wembley Londen

Opening

Op 24 maart 2007 werd het stadion officieel in gebruik genomen met een wedstrijd tussen de jeugdelftallen van Engeland en Italie. De Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink mocht de wedstrijden begeleiden. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-3. De 60.000 beschikbare kaarten waren binnen een mum van tijd uitverkocht. Er waren nog nooit zoveel supporters aanwezig bij een jeugdwedstrijd. Een paar weken later vond de FA Cup finale plaats op Wembley en dat gebeurt elk jaar nog.

Wedstrijdtickets voor Engelse nationale ploeg

Vaak zijn er geen wedstrijden in Wembley. Als de Engelse nationale ploeg thuis speelt kun je online tickets bestellen. Vaak ook bij de stadionkassa voor de de wedstrijd.

Parkeren

Op niet wedstrijddagen kun je de auto parkeren voor het stadion. Op wedstrijddagen kun je de auto parkeren op een daarvoor aangeven plaats. Deze kun je reserveren via gotocsp.com. Verder zijn er in de omgeving nog tal van andere mogelijkheden, Wembley zelf raadt dit echter af.

Rondleiding/stadiontour

Wembley biedt ook rondleidingen door het stadion aan. Een rondleiding duurt 75 minuten en is onder leiding van een gids. Daarbij loop je door het hele stadion heel. Langs de kleedkamers, de persconferentiekamer, het veld en je ziet het veld vanaf de tweede ring. Een rondleiding kost voor een volwassene 16 pond. Voor kinderen tussen de 5 en 16 jaar betaal je 9 pond en kinderen onder de vijf zijn gratis. Openingstijden vind je op de website.

Engelse nationale ploeg Fanshop

De Wembley Store is zeven dagen per week geopend. Je kunt er van alles kopen waaronder souvenirs, Engelse trainingspakken, shirts, voetballen, posters en nog veel meer. De fanshop ligt in het stadion voorbij de hoofdingang.

Openingstijden
Maandag – Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 11:00 – 17:00

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...