Stade de France

Stadion van Franse nationale ploeg
Stade de France

Over Stade de France

Stade de France is het officiële stadion van Frankrijk. In het stadion worden alleen wedstrijden van de Franse nationale ploegen gespeeld. Het betreft voetbal, rugby en atletiek. Het stadion heeft een capaciteit van 80.000 zitplaatsen en is nog vrij nieuw. Op 28 januari 1998 werd Stade de France geopend met een wedstrijd tegen buurland Spanje. Frankrijk won deze wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Zinedine Zidane. Het dak, dat alle tribunes overdekt op een hoogte van 40 meter, weegt maar liefst 14.000 ton!

Uitbreiding

Als er geen atletiek gespeeld wordt, is het mogelijk om meer tribunes te creëren. Tijdens een voetbal- of rugbywedstrijd worden tribunes uitgerold over de atletiekbaan. Deze 15 meter lange tribune kan 25.000 extra zitplaatsen opleveren.

Evenementen

In Stade de France kunnen ook evenementen georganiseerd worden. Met name concerten vinden plaats in het stadion. Zo hebben de Rolling Stones al vier keer opgetreden. Ook Celine Dion, Tina Turner, U2 en Andre Rieu hebben een keer opgetreden in Stade de France

Wedstrijdtickets voor Franse nationale ploeg

Je kunt alleen tickets voor wedstrijden van het nationale elftal van Frankrijk kopen via de French Federation.

Parkeren

Parkeren kan in de omgeving van het stadion of in de omgeving. Tijdens de wedstrijden kun je het best met het ov naar het stadion komen.

Rondleiding/stadiontour

Je kunt ook rondleidingen door het stadion nemen. Een rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Daarna heb je nog 30 minuten voor het museum. Een gids neemt je mee door het hele stadion.

Je kunt elke dag een rondleiding nemen behalve op maandag en feestdagen. In de zomer vertrekken er tours van 10:00 tot 17:00. Engelstalige tours vertrekken om 10:30 en 13:30. Op een wedstrijddag zelf zijn er geen tours mogelijk.

De stadiontour kost €15.00. Reserveren is niet noodzakelijk, klik op de button rechts.

Franse nationale ploeg Fanshop

Er is een fanshop naast het stadion waar je diverse artikelen van het Franse nationale elftal kunt kopen.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...