Parkstad Limburg Stadion

Stadion van Roda JC

Over Parkstad Limburg Stadion

Het Parkstad Limburg Stadion is het stadion van voetbalclub Roda JC uit het Limburgse Kerkrade. Het stadion biedt plaats aan een kleine 20.000 man. Sinds 2000 speelt Roda JC haar thuiswedstrijden hier.

Bouw van het stadion

In 1993 was de gemeente in samenwerking met Roda JC opzoek naar een nieuw onderkomen voor de Limburgse club. Daarbij werd snel gedacht aan een multifunctioneel nieuw stadion. Mede door gerommel met Heerlen duurde het voordat de plannen konden worden uitgevoerd. Pas in 1999 kon worden begonnen met de bouw van het stadion. Op 15 augustus 2000 is het stadion klaar voor gebruik.

Grote Europese wedstrijden

Het Parkstad Limburg Stadion is decor geweest voor een belangrijke Europese wedstrijd tussen Roda JC en AC Milan. Roda JC maakte het de Milanezen erg lastig. Uiteindelijk trokken de Italianen toch aan het langste end door met 0-1 te winnen. Uit won Roda JC verrassend waardoor penalties moesten uitwijzen wie naar de volgende ronde van het UEFA Cup toernooi mocht. AC Milan was de sterkste ploeg in de penaltyreeks. Ook Valencia heeft tijdens de Intertoto kennis gemaakt met het veld van Roda JC. Die wedstrijd tegen Roda JC eindigde in 0-0. Tijdens een oefenwedstrijd in het seizoen 2002/2003, kwam Chelsea nog langs. 3-3 was toen de eindstand.

Wedstrijdtickets voor Roda JC

Tickets voor Roda JC kun je online bestellen of bij ticketbox. Er is ook een mogelijkheid om tickets voor thuiswedstrijden van Roda JC bij de stadionkassa te kopen. Prijzen voor tickets van Roda JC beginnen gemiddeld bij €8.00 en kunnen oplopen tot €25.00

Parkeren

In totaal bevinden zich ongeveer 2000 parkeerplaatsen rondom het stadion. Deze zijn verdeeld over 7 parkeerplaatsen (p). Ook in de nabije omgeving van het stadion zijn er meer dan voldoende mogelijkheiden om uw auto te parkeren.

Rondleiding/stadiontour

Roda JC biedt rondleidingen door het Parkstad Limburg Stadion aan. Een rondleiding duurt 1,5 uur en is te reserveren voor ten minste 10 personen.

Prijzen (incl. drankje + attentie)
Kinderen € 6
Volwassenen € 8

Voor reserveringen en/of meer informatie kun jeu contact opnemen met de receptie tel. 045-6317000 of een e-mail sturen naar info@parkstadlimburg-stadion.nl

Roda JC Fanshop

De Roda JC Kerkrade Fanshop is gelegen naast de hoofdingang van het Parkstad Limburg Stadion.

Openingstijden
- Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 uur - 17.00 uur
- Donderdag van 12.00 uur - 19.00 uur.
- Zondag en maandag gesloten (m.u.v. wedstrijden).

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...