Grolsch Veste

Stadion van FC Twente

Over Grolsch Veste

De Grolsch Veste is het stadion van FC Twente. De Grolsch Veste is de opvolger van Stadion Het Diekman. Tot 2008 noemden de Tukkers het stadion nog het Arke Stadion maar dat werd veranderd in Grolsch Veste. In 2008 is de capaciteit van 13.250 vergroot naar 24.200. In 2011 werd de capaciteit nogmaals vergroot naar 30.205 zitplaatsen. Het stadion beschikt over stoelverwarming op de hoofdtribune en veldverwarming. Er zijn twee grote schermen waarop supporters informatie krijgen. De naam van het stadion is gewijd aan de sponsor Grolsch.

Geschiedenis

De eerste paal werd in 1997 in de grond geslagen. De eerste wedstrijd vond een jaar later plaats, op 10 mei 1998 speelde FC Twente tegen PSV. De Tukkers wonnen deze wedstrijd met 3-0. In 2011 is het uitvak ook verplaatst. Door deze uitbreidingen heeft de gemeente van Enschede besloten de infrastructuur rondom het stadion aan te passen.

Ongeluk
Tijdens de uitbreiding van het stadion in 2011 is een tragische ongeluk gebeurd. Het dak bleek niet in orde te zijn. Twee bouwvakkers kwamen om het leven nadat een deel van het dak was ingestort. Op de plaats waar het ongeluk is gebeurd, heeft men een monument geplaatst met als naam, Ineens was het stil.

Toekomst plannen

FC Twente is nog niet klaar met de uitbreiding van het stadion. De club wil de grachten langs het stadion dicht bouwen. Dat zou de capaciteit met 4.000 zitplaatsen vergroten. Er wordt ook gesproken over een complete tweede ring. Daarbij zou een capaciteit van 44.000 plaatsen gerealiseerd kunnen worden. Het stadion wordt dan ook kandidaat voor Europese finales. Deskundigen melden dat deze plannen gerealiseerd moeten worden in 2015.

Wedstrijdtickets voor FC Twente

Tickets voor FC Twente kun je online bestellen of via de stadionkassa. Je kunt je tickets ook bij ticketbox bestellen. Ga daarvoor naar hun website of kijk bij een vestiging.

Parkeren

Er zijn volop parkeermogelijkheden op het terrein van de Universiteit Twente. Hier vandaan rijden gratis pendelbussen tussen de Universiteit Twente en De Grolsch Veste. Deze pendelbussen rijden continu vanaf twee uur voor tot twee uur na de wedstrijd. Daarnaast zijn er beperkte parkeermogelijkheden in de aangrenzende woonwijken.

Rondleiding/stadiontour

Er worden rondleidingen gegeven in de Grolsch Veste. Deze rondleidingen zijn op afspraak en hebben geen vaste prijzen. Boeken of meer informatie kan worden aangevraagd via het e-mailadres stadiontour@fctwente.nl of bel 053 - 85 25 525.

FC Twente Fanshop

FC Twente beschikt over een grote fanshop. De fanshop ligt aan de hoofdingang van het stadion.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...