GelreDome

Stadion van Vitesse

Over GelreDome

Het GelreDome is het stadion van Vitesse. Het stadion ligt in het zuiden van Arnhem en de rivier de Rijn. De bouw begon in 1996 en eindigde twee jaar later in 1998. Het stadion werd op 25 mei 1998 geopend met een thuiswedstrijd van Vitesse tegen NAC Breda. De thuisploeg won met 4-1. De GelreDome is multifunctioneel want het wordt ook gebruikt voor popconcerten, congressen en beurzen.

Bouw

Er kwamen in de jaren ’80 al plannen voor een nieuw stadion voor Vitesse. Lange tijd heeft men hiermee gewacht. Tot de eerste paal op 12 juli 1996 de grond in werd geslagen. Diezelfde dag presenteerde Arnhem de naam voor het nieuwe stadion; GelreDome. Een kleine twee jaar later werd het stadion dus geopend. Voorafgaand de wedstrijd tegen NAC Breda vond er een spectaculaire lichtshow plaats. Een opmerkelijk feit is dat 22.000 stoeltjes zijn gemaakt van kunststof dat voor 95% uit vermalen oude tuinmeubelen bestaat.

Overdekt

Het GelreDome is volledig overdekt. Dat zorgde ervoor dat het gras nauwelijks kan groeien. Om dat probleem op te lossen bedacht men in Arnhem een systeem waarbij de grasmat op niet-wedstrijddagen uit het stadion wordt geschoven (onder de tribunes door) en buiten wordt neergelegd om zo het gras te laten groeien.

Toen het stadion geopend werd, was het een van de modernste stadions van Europa. Er waren destijds nog amper stadions met een overdekking. Bovendien kon het stadion verwarmd worden voor de toeschouwers.

Evenementen

In het stadion worden ook evenementen georganiseerd. Dat is de reden dat het stadion ook wel genoemd wordt als ‘het grootste theater van Nederland’. Met rond de 782.000 evenementbezoekers was GelreDome in het boekjaar 2008-2009 de best bezochte evenementenlocatie van Nederland. Het stadion heeft ook een eigen Walk of Fame voor de ingang liggen met namen van onder andere Sting, Tiesto, Madonna, Marco Borsato etc.

Wedstrijdtickets voor Vitesse

Tickets voor Vitesse kun he gemakkelijk bestellen via de website van Vitesse. Verder kun je ook je tickets bestellen bij ticketbox of de stadionkassa. Voor sommige wedstrijden dien je te beschikken over een clubcard.

Parkeren

Op wedstrijddagen kost parkeren in de buurt van het stadion op één van de daarvoor aangewezen plaatsen kost €10. Op niet wedstrijddagen kun je de auto voor het stadion parkeren.

Rondleiding/stadiontour

Rondleidingen in GelreDome vinden dagelijks plaats, echter niet op zaterdag en zondag! Kinderrondleidingen vinden alleen op woensdagmiddag plaats. Voor afspraken of informatie kunt u reserveren via onderstaand telefoonnummer. De kosten voor deze rondleidingen bedragen € 6,- p.p. Vitesse Kids Club leden betalen op vertoon van hun Kids Club pas € 4,50. De tijdsduur van de rondleiding bedraagt ongeveer 90 minuten. Het vertrekpunt van de rondleiding is het Home of History.

Vitesse Fanshop

De fanshop van Vitesse ligt in het stadion naast de hoofdingang.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

  • hoes op 3 mei 2022

    mooi stadion, maar het dak is flexibel, het kan en open en dicht. Het gras kan in principe prima groeien

Andere stadions

Meer stadions...