Euroborg

Stadion van FC Groningen

Over Euroborg

De Euroborg is het stadion van voetbalclub FC Groningen. De Euroborg is de opvolger van het Zuiderpark, het oude stadion van FC Groningen. Het stadion werd te klein voor FC Groningen, daardoor was de club genoodzaakt een nieuw stadion te bouwen. Tegenwoordig ligt het complex vlakbij het Europapark.

Bouw

Tijdens de bouw van de Euroborg werd bekend gemaakt dat het de verwachte opleveringsdatum niet kon realiseren. Dat was een financiele tegenvaller voor de club die verwacht had het stadion te kunnen openen tijdens het nieuwe seizoen van 2005/2006. Bepaalde betonconstructies waren niet opmaat gemaakt wat ervoor zorgde dat de deadline niet gehaald kon worden. Een half jaar later werd de Euroborg alsnog geopend op 13 januari 2006 met de eerste officiele wedstrijd in de Eredivisie tegen aartsrivaal SC Heerenveen. FC Groningen won eenvoudig met 2-0 van de Friezen.

Groene Hel

Het stadion kreeg de bijnaam ‘de groene hel’. FC Groningen bleek onverslaanbaar in de Euroborg. De club wist al haar thuiswedstrijden te vinden zowel in competitie- als in Europees verband. Het eerst verlies kwam na bijna een jaar tegen NAC Breda voor de beker.

Een andere bijnaam voor het stadion is de ‘groene kathedraal’. Het stadion wordt door de supporters zo omschreven omdat het stadion zo’n groene uitstraling heeft.

Capaciteit

Het stadion biedt plaats aan een kleine 23.000 man. Het stadion bestaat uit twee ringen. Er wordt in de toekomst gesproken over een extra derde ring, deze zou de capaciteit vergroten naar 35.000. Voorlopig houdt FC Groningen het bij een uitbreiding naar 27.000 in 2013.

Wedstrijdtickets voor FC Groningen

Tickets voor FC Groningen bestel je online via de officiele website van de club. Verder kun je ook bij ticketbox of het stadion tickets kopen. Voor sommige wedstrijden heb je een clubcard nodig.

Parkeren

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden bij de Euroborg. Op niet speeldagen kun je de auto voor het stadion parkeren. Op wedstrijddagen zijn er diverse garages geopend. Ook de gemeente van Groningen onderhoudt een parkeerplaats.

Rondleiding/stadiontour

Openingstijden
Elke woensdagmiddag om 16.30 uur is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding, mits er voldoende animo is. Vooraf opgeven is verplicht via rondleidingen(at)fcgroningen.nl. Groepen van 8 personen of meer hebben de mogelijkheid om in overleg op een zelf gekozen tijdstip een rondleiding te boeken.

Toegangsprijzen
De kosten zijn € 9,00 p.p. voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Groepen vanaf 15 personen krijgen 10 procent korting op de totaalprijs.

FC Groningen Fanshop

De fanshop van FC Groningen ligt naast de hoofdingang van het stadion. De fanshop is elke dag geopend. Kijk voor meer informatie over de openingstijden van de fanshop op de website van FC Groningen.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...