Estádio da Luz

Stadion van Benfica

Over Estádio da Luz

Estádio da Luz is het grootste stadion van Lissabon en is de thuishaven van voetbalclub Benfica. Het stadion ligt niet ver buiten het stadscentrum van Lissabon en dichtbij de concurrent Estádio José Alvalade. Het stadion werd officieel gebouwd in 1954 maar is voor de Europese Kampioenschappen in 2004 nagenoeg gesloopt en herbouwd. Momenteel heeft het stadion ruim 65.000 zitplaatsen. Estádio da Luz betekent in het Portugees ‘Stadion van het Licht’. Supporters van Benfica noemen het de ‘Kathedraal’. In 2014 zal het stadion decor zijn voor de Champions League finale.

De bouw

Estádio da Luz werd gebouwd als opvolger van het oude Estádio da Luz. De bouw begon in 2002. Benfica kon er toen tot maart 2003 nog spelen. Het nieuwe stadion werd geopend op 25 oktober 2003 met een wedstrijd van Benfica tegen het Uruguayaanse Club Nacional (2-1).

EK 2004

Tijdens Europese kampioenschappen van 2004 heeft Estádio da Luz drie groepswedstrijden, de kwartfinale tussen Portugal en Engeland (2-2) en de finale tussen Griekenland en gastland Portugal (1-0) georganiseerd.

Wedstrijdtickets voor Benfica

Tickets voor Benfica bestel je eenvoudig online via de officiële website van Benfica. Je kunt ook tickets op de wedstrijddag zelf bij het stadion kopen, mits deze uitverkocht zijn. Tickets kosten tussen de €22.50 voor een plaats achter de goal en €50.00 voor een plaats in het midden.

Parkeren

Parkeren kun je het best in de wijken rondom het stadion doen. Vermijd wedstrijddagen!

Rondleiding/stadiontour

Er worden ook rondleidingen gegeven in Estádio da Luz. Daarbij kom je op het veld, bij de kleedkamers, in de spelerstunnel en in de persconferentie kamer. De rondleidingen beginnen om 10:00, 11:00, 12:00, 13:30, 14:30 en 16:30. Er zijn geen rondleidingen op de wedstrijddag zelf. In de zomer zijn ook op andere tijdstippen rondleidingen mogelijk. Tickets kosten €12.50 en zijn verkrijgbaar bij het stadion.

Benfica Fanshop

De fanshop van Benfica biedt net als andere fanshops heel veel artikelen van Benfica. De shop vind je in het stadion.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...