De Kuip

Stadion van Feyenoord

Over De Kuip

De Kuip is al een behoorlijk oud stadion. Lange tijd heeft het stadion de eer gehad als grootste van Nederland te zijn. Sinds 1966 kwam daar verandering in, toen nam de Amsterdam Arena deze status over. Vaak wordt gezegd dat het stadion het meest sfeervolle stadion van Nederland is. Feyenoord spelt haar thuiswedstrijden al sinds 1937 in de Kuip, destijds iets kleiner. Tegenwoordig is de Kuip ook veel luxer geworden. Er zijn al behoorlijk grote wedstrijden gespeeld in het stadion. Jaarlijks vindt ook de bekerfinale plaats in de Kuip.

Opening

Op 27 maart 1937 is de Kuip officieel geopend met een wedstrijd van Feyenoord tegen het Belgische Beerschot (5-2). Ongeveer een maand later mocht het Nederlands Elftal voor het eerst spelen in de Kuip tegen Belgie.

Grote wedstrijden

  • De eerste Eruopa Cup finale in de Kuip was in 1963 tussen Tottenham and Atletico Madrid
  • De tweede Europacup finale was in 1968 tussen AC Milan en HSV Hamburg
  • De derde Eruopacup finale was die van Ajax tegen Inter (2-0)
  • Een andere finale was in 1974, dit keer tussen Magdeburg en AC Milan.

Evenementen

Naast voetbal worden er ook vaak concerten gehouden in de Kuip. Een voorbeeld is Marco Borsato die geregeld optreedt in het stadion.

Wedstrijdtickets voor Feyenoord

Tickets voor Feyenoord kun je gemakkelijk online bestellen of bij het stadion zelf. Voor sommige wedstrijden heb je een clubcard nodig. Dat geldt in de meeste gevallen voor ‘grotere wedstrijden’ waarbij Ajax, PSV en FC Twente op bezoek komen. Tickets zijn ook verkrijgbaar bij ticketbox.

Parkeren

Parkeren is mogelijk voor het stadion en in de omgeving. Niet aan te raden op wedstrijddagen.

De parkeerterreinen zijn ingedeeld van P2 t/m P6 en staan duidelijk aangegeven op de verkeersborden rondom het Stadion. Om te parkeren op één van deze parkeerterreinen dient u in het bezit te zijn van een parkeerkaart.

Rondleiding/stadiontour

De Kuip biedt ook stadiontours aan. In een grote groep doorloop je het stadion met een gids. Je komt langs de kleedkamers, het veld, de business side en de persconferentiezaal. Een rondleiding kost voor kinderen t/m 12 jaar € 9,50 p.p en volwassenen (vanaf 13 jaar) € 13,50 p.p.

Openingstijden
Er zijn alleen rondleidingen mogelijk op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op de wedstrijddag is er een aangepast programma.

Meer informatie
Tel: 010 – 29 26 822 (bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 15.00 uur)

Feyenoord Fanshop

De fanshop van Feyenoord ligt iets buiten het stadion voor het trainingsveld van Feyenoord.

Ervaringen

Bekijk en lees ervaringen van anderen. Of laat ons weten wat jij van het stadion vond.

Andere stadions

Meer stadions...