Estádio José Alvalade

Estádio José Alvalade

Estádio José Alvalade werd ter gelegenheid van de Kampioenschappen van 2004 in Portugal gebouwd. Tevens was Sporting Portugal opzoek naar ene nieuwe accommodatie. Daarom werd er net naast het oude stadion van Sporting een nieuw complex gebouwd. Het stadion werd op 6 augustus 2003 geopend met een wedstrijd tussen Sporting Portugal - Manchester United (3-1).

Bijzondere wedstrijden

  • Tijdens het EK heeft het stadion drie groepswedstrijden georganiseerd. Verder werd er ook nog de kwartfinale gehouden en als klapper de halve finale tussen Portugal en Nederland (2-1).
  • Een jaar na het EK werd de toenmalige UEFA cup finale gehouden in Estádio José Alvalade. De wedstrijd die toen op het programma stond was Sporting Portugal - CSKA Moskou (1-3).

Rondleiding/stadiontour

Estádio José Alvalade biedt je zowel een rondleiding als een bezoek aan het Museu Mundo Sporting aan.

Openingstijden
Het museum is geopend van maandag tot vrijdag 11:00 tot 18:00. In het weekend kun je alleen een combinatie nemen. Die rondleidingen beginnen om 11:30, 13:30 en 16:00.

Toegang tot het museum kost €8.00, combinatie met stadiontour kost €10.00.

Voor meer informatie email eventos.visitas@sporting.pt of bel +351 217 516 444.

Sporting Clube de Portugal Fanshop

Ook Sporting Portugal heeft een fanshop. Deze ligt in het stadion.

Locatie

Tickets

Je kunt je tickets voor wedstrijden van Sporting Lissabon online bestellen of bij het stadion zelf. Ook op de weddstrijddag zelf kun je nog tickets bij het stadion kopen, mits deze uitverkocht zijn. Tickets lopen op van €17.00 achter de goal en €42.00 in het midden.

Hotels bij Estádio José Alvalade

Ben je opzoek naar hotels bij Estádio José Alvalade? Kijk dan even bij hotelaanbod.

Stedentrip naar Lissabon

Ben je op stedentrip in Lissabon? Breng dan zeker een bezoekje aan Estádio José Alvalade. Meer informatie over je stedentrip naar Lissabon vind je hier!

Andere stadions in Portugal